Vinderne af NaturfagsDysten er fundet

Over to dage blev der afholdt dyst på Raadvad Naturskole for 5. klasserne i Rudersdal kommune. Hver dag mødte 150 elever, deres lærere og pædagoger op. Den smukke ramme på naturskolen med en snog i vandet, en musvåge i luften og det pragtfulde vejr gjorde det til to stemningsmættede dage. Se en film om naturfagsdysten; den er lavet af Naturskolerne i Rudersdal Kommune

Inden dysten havde eleverne arbejdet i ekspertgrupper, hvor de skulle indhente viden, eksperimentere med forskellige idéer til løsningen på en udfordring om f.eks. at konstruere en vægt, der kunne måle præcist.

På selve konkurrencedagen arbejdede eleverne i nye grupper med en ekspert indenfor hvert område. På den måde blev eleverne prøvet i at deles deres viden med andre og alle elever var eksperter indenfor et felt. De havde 20 min. til hver udfordring og skulle klare 5 forskellige udfordringer i løbet af dagen.

Toftevangskolen og Vangeboskolen
Der herskede en spændt, og god stemning inden dysten blev skudt i gang. I dysten blev eleverne prøvet i viden og færdigheder indenfor naturfag, innovation, samarbejde og evnen til at overføre viden fra skolebænken til praksis i naturen. Det var meget tæt løb mellem grupperne og generelt blev der lagt et stort engagement i opgaveløsningen fra deltagernes side.

Vinderne af Naturfagsdysten har udvist opfindsomhed, en evne til at udvikle og konstruere holdbare løsninger, ved brug af enkle materialer og overholde givne kriterier, der krævede naturfaglig indsigt.

  • Vinderne af naturfagsdysten 22. april: Emilie Frederiksen, Maria Haaning, Mark Skou Rosholm og Oscar Nymann Marxen fra 5.b på Vangeboskolen.
  • Vinderne af naturfagsdysten 21. april: Chili Julia Rootzen, Ellen Kruse Danielsen, Martin Quan Kirk Christiansen og Emil Valdemar Saaby Bro fra 5.b på Toftevangskolen

 

Elever dyster på naturvidenskab og innovation

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92