Store skakdag på Sjælsøskolen

”Skak er sjovt, fordi det er et rigtigt tænkespil, og det er taktisk”, fortæller Hans Karpf Hjortø fra 2.b. på Sjælsøskolen. Den 8-årige skakspiller skulle egentlig have haft fri til at fejre sin lillebrors fødselsdag, men valgte alligevel at komme hen på skolen et par timer for at deltage i skakturneringen.

Hans på 8 år går i 2.b. og elsker at spille skak: "Jeg har lært en masse om taktik og er også blevet meget bedre til at spille Stratego, efter jeg begyndte at spille skak", fortæller han.

Hans på 8 år går i 2.b. og elsker at spille skak: “Jeg har lært en masse om taktik og er også blevet meget bedre til at spille Stratego, efter jeg begyndte at spille skak”, fortæller han.

Fredag den 6. februar 2015 var der skakturnering for indskolingsklasserne på Sjælsøskolen. Skolernes skakdag løb af stablen på skoler over hele landet, og i Rudersdal Kommune deltog foruden Sjælsøskolen også Toftevangskolen.

Skoleskak indgår som en del af den understøttende undervisning, og eleverne har haft skak på skoleskemaet en time om ugen siden efteråret. Lærer Mette Bjørn-Eriksen, som har stået for skakdagen, fortæller:

Skak styrker eleverne i matematik, for de lærer at tænke taktisk og kan bruge det i forhold til koordinatsystemet for eksempel. Samtidig styrker skak deres evne til at koncentrere sig.

Ud over at styrke de matematiske evner opnår eleverne også nogle vigtige sociale kompetencer ved at spille skak, fortæller Mette:”De starter jo et spil ved at give hånd og hilse pænt på hinanden. De lærer at vise hinanden respekt og give den anden ro til at tænke.

  • Skak styrker både elevernes matematiske og sociale kompetencer. Spillet kræver ro, koncentration og respekt for hinanden.
  • Lærer Mette Bjørn-Eriksen instruerer eleverne i spillets regler inden startskuddet til dagens skakturnering lyder.
  • "Det er sjovt at spille skak, fordi man spiller mod andre, og det er noget helt andet, end hvis man bare sidder med et skydespil på computeren", fortæller Magnus Gustav Topshøj, 9 år og fra 3.b.
  • Skolernes skakdag løber af stablen over hele landet én gang om året. I Rudersdal Kommune deltog Sjælsøskolen og Toftevangskolen.
  • Lilibeth Jacobsen er 7 år og går i 1.a.: "Skak er sjovt, fordi man bliver klogere, og så kan man altid spille, hvis man keder sig. Derhjemme spiller jeg både med min mor, far og storebror".
  • Den stod både på koncentration, fordybelse, glæde og grin, da Sjælsøskolens elever udfordrede hinanden i skak på Skolernes Skakdag fredag den 6. februar 2015.

Skakdagen startede med en fælles skoleskaksang og en introduktion til spillet ved Mette Bjørn-Eriksen. Senere kom Michael Krogh fra Birkerød Skakklub på besøg og udfordrede nogle af eleverne med et spil simultanskak. Den lokale skakklub havde desuden stillet skakbrætter til rådighed for Sjælsøskolen.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92