Skoler i Rudersdal bruger Facebook til kommunikation

asger_pulsen_dr_skolenDronninggårdskolen i Holte har netop fået en side på Facebook, der skal bruges aktivt til små og store nyheder. Det fortæller Asger Poulsen, afdelingsleder for digitalisering :

Vi vil fortælle omverdenen, hvad der sker på skolen i hverdagen; fx når vi får besøg fra Undervisningsministeriet, eller eleverne laver noget spændende. Facebook kan noget andet en vores hjemmeside og intranet, for det er let at opdatere og lægge korte nyheder ind.

Skolebestyrelsen på Dronninggårdskolen bakker op om den nye side, og skolens ledelse og sekretariat vil stå for opdateringer og afprøvning af fx video i kommunikationen.

“Video virker nogle gange bedre end et lang skriv, og et foto kan fortælle mere end mange ord”, siger Asger Poulsen.

Flere skoler i Rudersdal Kommune har været på Facebook i længere tid, og det sociale medie bruges til alt fra nyheder om skolen til ‘find-en-gammel-klassekammerat’

“Tidligere elever og lærere er selvfølgelig meget velkomne på Dronninggårdskolens Facebook side, men siden handler primært om alle de spændende ting, der sker på skolen lige her og nu”, siger afdelingslederen.

I mange kommuner – fx Ålborg – er interessen for Facebook stigende hos skolerne, der bruger mediet til at fortælle om både hverdagen og udviklingen for at skabe et mere nuanceret billede af skolerne.

Brug af fotos og etik på Facebook
Skolespring har beskrevet reglerne for at bruge fotos og lyd på nettet, og de kan også bruges, når man skal lave indhold til sociale medier som Facebook.

Læs mere om billeder, lyd og etik på nettet

, ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
89