Skolelever slår et slag for uddannelse alle verdens børn

Elever fra 5. klasse på Birkerød Skole har mindet undervisningsministeren om  politikernes løfte om uddannelse til alle. 5.b fra Birkerød Skole har gennem flere år deltaget i den årlige kampagne ”Hele verden i skole”, hvor udviklingsorganisationen Oxfam IBIS, som støtter bl.a. Latinamerika og Afrika, sætter fokus på global ulighed samt støtte til uddannelse. I forbindelse med kampagnen får alle elever udleveret den gratis læsebog ”Læseraketten”. I år var temaet Sydsudan. Gennem flere uger har klassen arbejdet med Sydsudan samt de 17 verdensmål sammen med 177.000 andre elever og lærere.

I år deltog klassen i en konkurrence om at lave en film med et 4-tal for at minde politikerne om FNs 4. verdensmål om kvalitetsuddannelse. 5.b blev udtaget sammen med en anden skoleklasse, hvilket betød, at de fredag d. 28. april tog ind til Christiansborg for at stille undervisningsminister Merete Riisager Andersen nogle spørgsmål samt overrække hende nogle kreative 4-taller.

5.b havde en forrygende dag med sydsudanesisk sang, taler og spørgsmål om opfyldelse af verdensmål 4 samt en bog-balance-konkurrence, som blev udført efter alle kunstens regler. Til slut fik klassen en spændende omvisning på Christiansborg og kunne glade og stolte vende næsen hjem til Birkerød Skole.

Klassen har deltaget i ”Aktionsugen” de sidste tre år (foran Christiansborg som afslutning på forløbet om Læseraketten). Sidste år rappede og dansede klassen på scenen på Christiansborg Slotsplads og fik lejlighed til at stille spørgsmål til statsministeren samt interviewet til DR Ultra.

Lærerne Majka Dix og Ellen Thormann Andersen var med klassen på Christiansborg, og denne historie er skrevet af Ellen Thormann Andersen.

, , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92