Skoleelever tager i Tivoli med flygtninge fra asylskole

Elever fra Vedbæk Skole har arrangeret en udflugt for flygtninge til Tivoli. Her fortæller Laura Erichsen, Andrea Brønnum-Hyttel og Annabella Tomei fra 8. klasse om baggrunden for turen. Klasselærer for flygtningene er glad for elevernes initiativ.

Hvordan har I fået ideen til at invitere asylskolen i Tivoli?

Vi var på Innovations Camp, hvor alle 8. klasser fra hele Rudersdal Kommune er samlet i to dage, og vi valgte et hold, hvor vi arbejdede med unge flygtninge. Vi var ovre og besøge denne klasse på en asylskole i Lynge. Derefter begyndte vi at planlægge en hel masse, og vi valgte at vi ville arrangere en tivolitur.

Hvorfor lige en tivolitur?

Det var et rigtig stort ønske for dem at se julen og se tivoli, og de fleste af dem har aldrig været her før.

Hvordan har i samlet penge ind til turen?

Vi har solgt nogle af vores egne ting, computere, ure og smykke for at betale vores entré til Tivoli. Flygtningene fik turpas og entré fra Tivoli.

Tre skoleelever fra Vedbæk Skole har arrangeret tur i Tivoli for flygtninge fra Asylskole.

Hvordan har dagen været?

Det har været en virkelig fantastisk dag. Det har virkelig været en oplevelse at være sammen med de her flygtninge og få lidt mere at vide om deres historie. Det er faktisk det bedste jeg tror vi har oplevet.  Bare at se alle være glade og have det sjovt. Vi ’bonder’ ligesom med hinanden, selvom man ikke rigtig taler sammen. Vi vil gerne arbejde videre med frivilligt arbejde med flygtninge.

Heidi Bakkestrøm, klasselærer på ’Skolen på Bakken’, en Røde Kors asylskole i Lynge

Hvad betyder det for klasse at komme ud og få lov til at lave sådan nogle ting her?

Det betyder jo, at de kommer væk fra de eneste to steder de ellers er; deres skole og deres center. De får en oplevelse som ikke handler om at være flygtning og ikke handler om at være asylansøger og ikke være “noget andet” end alle de andre. De er bare med og de glæder sig til bare at få et almindeligt liv – de synes ikke, det er fedt at være asylansøger, de vil bare videre med livet.

Har du et indtryk af, hvordan de synes denne her dag har været?

De synes dagen har været fed. De har glædet sig og de morer sig rigtigt meget. Der er alle mulige nationaliteter og de er bare glade for, at der sker noget nyt, og det her er et almindeligt liv for unge – at være i Tivoli med nogle venner.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
89