Skoleelever jagter guldet med grøn madpakke

”Zero waste” madpakker kan bringe elever til tops i en global konkurrence. Temaet er Trash Trek, som handler om affaldshåndtering og genbrug. Hør eleverne – Sara Munch Dalsgård, Maria Høiaas Lassen, Anna B. R. Thuesen, Olivia L. Rygaard-Hjalsted – fortælle, hvorfor miljørigtige madpakker er nødvendige:

Eleverne kommer fra Bistrupskolen i Birkerød, der satser på, at deres innovative løsninger på hverdagsproblemer vil bringe dem til tops lørdag den 7. november 2015. Katrine Bryding, der er lærer og undervisningsvejleder, beskriver her optakten og formålet med konkurrencen, som First LEGO League står bag:

“Valgfag: Innovation og teknolog på Bistrupskolen 2015

Siden sommerferien har vores valghold arbejdet på at gøre os klar til den verdensomspændende konkurrence: First LEGO League.

Den foregår lørdag d. 7. november på Mærsk McKinney Møller Science center i Sorø. Sidste år fik de to deltagende hold en flot 2. og 3. Plads. I år går vi efter guldet.

Vinderen går videre til den Skandinaviske finale som foregår i Nordnorge: Mo i Rana. Vinderen derfra går videre til St. Louis i USA

Vi er to hold på ca. 13 elever, der hver arbejder i tre grupper:

  • Forskerholdet arbejder med at lave et projekt over årets tema: Trash Trek, som handler om affald, affaldshåndtering og genbrug. Det ene hold arbejder med, hvordan man kan designe affaldsspande, der tiltrækker bestemte målgrupper. De synes, at eleverne på Bistrupskolen er for dårlige til at ramme skraldespanden, og vil altså gøre spandene mere interessante for skolens elever. Det andet hold arbejder med, hvordan man kan leve et liv med minimal generering af affald. De er ved at bygge et helt hus, hvor man i de forskellige rum kan se, hvordan man med simple midler kan leve næsten uden affald. De har undervist hele vores mellemtrin i, hvordan man kan lave Zero Waste madpakker.
  • Profileringsholdet arbejder med at fortælle omverdenen om holdenes arbejde og skaffe penge til en bus, der skal køre holdet og deres forældre til Sorø. De er lige nu ved at indsamle penge i butikker i lokalområdet. På konkurrencedagen skal de lave en pit, hvor alle delholdenes arbejder vises.
  • Teknologiholdet konstruerer og programmerer Mindstormrobotter til at udføre årets missioner. Det gælder om at udføre så mange korrekte missioner på 2½ min.

tekholdet_bistrupskolen

 

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
91