Skoleelever fra Rudersdal skal til skandinaviske mesterskaber i innovation

Elever fra Bistrupskolen i Birkerød har vundet en førsteplads i den prestigefyldte innovationskonkurrence First LEGO League. Det skete på Mærsk McKinney Møller Science center i Sorø i begyndelsen af november. Førstepladsen giver skolen en billet videre til de skandinaviske mesterskaber den 28. november i Mo i Rana, Nordnorge. Cornelius Skytte fra 8.y på Bistrupskolen er meget glad for at gå videre i konkurrencen:

”Det bliver fedt at konkurrere mod elever fra Norge og Sverige og være del af noget rigtigt stort. Vi har arbejdet sindssygt meget både om eftermiddagen og aftnerne for at blive klar, og så er det bare så fedt at vinde”, siger han.

 

Eleverne har vundet på et nyskabende koncept og samarbejde om genanvendelse og begrænsning af affald i hverdagen. Det skete under overskriften ’Glup’, der står for ”Garbage leaves us poorer”, der hænger sammen med konkurrencens overordnede tema om at undgå affald, der ikke kan genanvendes.

Eleverne har fx lavet tandpasta og hårshampoo, der forurener mindre end traditionelle produkter. De har også undervist elever i 4. til 6. klasse i at lave zero waste madpakker, hvor film og staniol som indpakning bliver erstattet af viskestykker. Det hele blev præsenteret i et – næsten – fuldskala hus bygget af flyttekasser. Huset demonstrede hvordan man kunne indrette sig og leve efter zero waste konceptet. Katrine Bryding, der er lærer og vejleder, er overvældet over elevernes indsats og førstepladsen:

”Det har været helt fantastisk, og børnene har bare arbejdet så godt med deres projekter. Så det er meget velfortjent. Vi har arbejdet på det her i to måneder, og selvom vi havde høje forventninger, er det jo helt vildt, at vi faktisk har vundet. Nu venter der så yderligere arbejde for holdet, som skal til Norge om tre uger.”, udtaler hun.

SE VIDEO: Skoleelever jagter guldet med en grøn madpakke

Læs mere om konkurrencen

FAKTABOKS:

First LEGO League er en teknologi- og innovationskonkurrence, som er en del af et verdensomspændende koncept First Lego League. Formålet er at støtte udviklingen af sciencetalenter blandt børn og unge. Temaet i år er Trash Trek og handler om affald, affaldsortering og bæredygtighed. Konkurrencen består af flere elementer – en forskerdel, hvor børnene har fordybet sig i et specifikt emne indenfor temaet og har skullet præsentere dette, en profilleringsdel, hvor gruppen skulle markedsføre holdets arbejde og f.eks. rejse penge til projektet og endelig en robotkørselsdel, hvor Lego-robotter skal bygges og programmeres med henblik på at løse forskellige missioner på en fastlagt bane. Endelig vurderes hele holdet samlet også på samarbejdet imellem de tre grupper.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
93