Skal din klasse have besøg af ’lånegrisen’?

Skoleelever fra Rudersdal får nu mulighed for at låne en gris i en måned, hvor de kan lære dyret at kende gennem pasning og fodring. Det er ’Den bæredygtige Skole’, der står bag initiativet, som er en del af den åbne skole. Projektleder Anette Schjødt Thorsen er overbevidst om, at ’lånegrisen’ bliver en succes:

”Grisen er et intelligent dyr, og det er både lærerigt og sjovt at passe den. Eleverne kan fx gå tur med grisen eller samle mad til den i skove eller grønne områder”.

2-griseDet er gratis at låne grisen i en måned, men skolen skal på forhånd have indrettet en udendørsstald med indhegning, der lever op til veterinærmyndighedernes krav om dyrevelfærd.

Interesserede skoler kan skrive til anst@rudersdal.dk for at høre nærmere om ’lånegrisen’, der ifølge projektlederen har en positiv indflydelse på elevernes læring og trivsel:

”Studier fra USA viser, at elever viser stor ansvarlighed og omsorg for grisen, og det er jeg også sikker på vil være tilfældet, når ’lånegrisen’ kommer ud på skolerne i Rudersdal”.

Interessen for ’lånegrisen’ er blevet afprøvet på Høsterkøb Skole, hvor skoleleder Hanne Bindseil Møller er parat til at huse den allerede fra maj 2016.

……………………………

Tak for den store interesse for ‘lånegrisen’, men vi må desværre skuffe tilhængere af det kloge firbenede dyr: Den bæredygtige Skole har ingen planer om at udlån af grise, men Den bæredygtige Skole er fortsat leveringsdygtig i gode læringsforløb – også på alle andre dage end 1. april.

Venlig hilsen Redaktionen

,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92