Science-hold giver politikerne inspiration til COP21

På Dronninggårdskolen har eleverne taget stilling til deres CO2-udledning og nedbragt den med hele 29 %. Derfor var klimatop-mødet, COP21, for nylig i fokus på skolen for at give læringen videre til politikerne og bringe de højtsvævende politiske mål i øjenhøjde.

”Hvis vi alle sammen gør en forskel, så betyder det noget.  Men hvis folk er ligeglade, så er det svært at ændre noget. Tænk, hvis alle gjorde, som vi har gjort, så ville det virkelig betyde noget i en større sammenhæng” fortæller Mathilde Sofie Kamstrup Vangedal fra 8. klasse på Dronninggårdskolen.

  • Michael Edberg, fra NCC, var for nylig på besøg på Dronninggårdskolen. Her satte de fokus på det nært forestående COP21 og på at få de højtsvævende klimamål ned i øjenhøjde. Her er Michael og eleverne et smut forbi skolens teknikrum.
  • NCC og Rudersdal Kommune har siden 2012 samarbejdet om at spare på energien på kommunens skoler. Det har bl.a. betydet, at eleverne i kommunen har haft energirigtig adfærd på skoleskemaet siden 2012.
  • Mathilde Sofie Kamstrup Vangedal fra 8. klasse på Dronninggårdskolen (th.), tror på, at vi kan gøre en forskel, hvis vi er fælles om det.
  • Eleverne havde ikke før været i skolens teknikrum og fik derfor en masse ny viden om, hvordan skolens vand og varme fungerer.

COP21 og den politiske kamp mod de globale klimaforandringer står for døren. Der er meget på spil, og ambitionerne og forventningerne er høje. Men COP21 kan virke langt fra vores hverdag og svært at forholde sig til. Det er dog ikke tilfældet på skolerne i Rudersdal Kommune, som har haft fokus på bæredygtig adfærd siden 2012.

Skolerne har formået at ændre adfærd, tilsammen spare 6,1 mio. kr. og nedbringe deres CO2-udslip med 27 %. For Dronninggårdskolen er der tale om hele 29 %. Derfor var COP21 i fokus på skolen, da et science-hold bragte de store klimamål ind i deres hverdag. Her gav eleverne gode råd til politikerne og stof til eftertanke:

”Politikerne har større mulighed for at ændre på de store ting, som vi ikke kan styre, men som er vigtige. Det skal de gøre – vi skal alle gøre noget.”

Et partnerskab ud over det sædvanlige

De store besparelser på skolerne i Rudersdal Kommune stammer fra projektet ”Den bæredygtige Skole” som er et samarbejde mellem NCC og Rudersdal Kommune. Skolernes elever og personale bliver mindet om at skrue ned for varmen, når de åbner et vindue, slukke lyset efter sig, melde dryppende vandhaner til det tekniske personale osv. Det er summen af de mange små adfærdsændringer, der giver de flotte resultater.

Velux Fonden sponsorerer projektet med 5 mio. kr.

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
91