Sådan ser innovative læringsmiljøer ud på skolerne

12 skoler har i alt fået 1,6 mio. kroner til projekter, der forbedrer innovative læringsmiljøer.

Innovative læringsmiljøer på Toftevangskolen

Se, hvordan skolerne er blevet indrettet, så de endnu bedre understøtter forskellige organisations- og læringsformer. Projekterne har fokus på at understøtte en reel undervisningsdifferentiering, hvor der tages afsæt i elevernes forskellige forudsætninger.
Konkret er der etableret fleksible læringsmiljøer på skolernes fællesområder udendørs og i klasserummene indendørs, fx ’besked-zoner’ til introduktion og drøftelser, pladser til at arbejde med eksperimenter og indrette læsehuler, og steder, hvor eleverne både kan fordybe sig på egen hånd og arbejde i mindre grupper.

Fra New Zealand til Rudersdal 
Det kan godt være, at den geografiske afstand synes stor mellem New Zealand og Rudersdal Kommune, men tankesættet omkring synlig læring deler vi.

– Mange af kommunens skoler arbejder allerede med synlig læring i undervisningen, derfor er det vigtigt for os, at skolerne indretter deres lokaler og læringsmiljøer, så det understøtter elevernes måde at arbejde på i nye rammer og derigennem styrker deres læring, trivsel og udvikling, siger skolechef Martin Tinning.

– Det skal være muligt at veksle mellem arbejde i større eller mindre grupper og omdanne de fysiske rammer, så de kan understøtte skolens pædagogiske målsætninger og elevernes læringsproces, siger Martin Tinning.

Ud over de fleksible og mobile læringsrum har der på mange skoler har været fokus på udnyttelse af kvadratmeter og bedre akustik i klasseværelserne.

Se billederne fra nogle af skolerne:

Dronninggårdskolen

Dronninggårdskolen i Holte er en af de skoler, som har hentet inspiration fra Stonefields School i New Zealand. Dronninggårdskolen har skabt en learning-HUB, der giver mulighed for at eleverne kan opholde sig i forskellige rum, der passer til deres læringsaktivitet.

Læsehjørne på Dronninggårdskolen

 

Høsterkøbskole

Udendørs læringsområder efter samme pædagogiske principper, som har været gældende for skolens indvendige indretning på Høsterkøb Skole

Nærum Skole

Mulighed for fleksible læringsmiljøer for skolens 7. klasse på Nærum skole.

 

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
95