Nye digitale læremidler for en mio. kr. er på vej til skolerne

Skolelever i Rudersdal Kommune kan se frem til nye programmer og Apps, der gør det nemmere at træne deres faglige færdigheder ud fra individuelle forudsætninger. Desuden skal nye programmer lette lærernes arbejde med at rette opgave, hvilket vil give mere tid med eleverne.

Det sker efter, at Børne- og Skoleudvalget har frigivet 990.062 kr. til digitale læremidler. Pengene kommer fra en pulje til ekstraordinære indkøb af læremidler til skolerne, der bliver fordelt en gang om året. Formand for børne- og skoleudvalget, Randi Mondorf (V) siger om prioriteringen af digitale læremidler:

”Digitale læremidler gør elevernes træning endnu bedre, for nye programmer tilpasser sig elevernes niveau, så alle lærer mere uanset forudsætninger. Dermed understøtter vi målene med skolereformen, og samtidig kan programmerne lette lærerne for det tidskrævende arbejde med retning af opgaver” siger hun og tilføjer:

”Lærerne skal digitalt kunne følge elevernes læring og få et overblik over, hvor der er brug for at styrke elevernes læring. Digitale træningsprogrammer giver desuden eleverne feedback på opgaver, så lærere ikke behøver at bruge tid på opgaveretning, men i stedet kan bruge mere tid sammen med eleverne”.

Hvilke digitale programmer, der skal indkøbes, vil blive besluttet i samarbejde mellem Rudersdal Kommune og skolernes faglige netværk, der består af undervisningsvejledere for blandt andet matematik, naturfag og humanistiske fag.
Elever fra 3. til 8. klasse har i 2014 fået udleveret iPads, ligesom alle lærere har fået iPads og kompetenceudvikling. Læs mere om digitial læring i Rudersdal Kommune.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92