Nye børnebands skyder op til Hop&Rock-festivalen

”Jeg har altid ønsket mig at synge eller spille til ’Hop&Rock’, og jeg er bare så glad for vores band. Det er sjovt at øve, og man bliver rigtigt glad indeni, når man får ros”.

Det siger 8-årige Clara Nellie Stausholm, der går i SFO på Toftevangskolen i Birkerød. Der øver syv børnebands på musik og sang, som de optræder med på børnekulturfestivalen ’Hop&Rock’. Denne maj eftermiddag er det bandet ’Nattens piger, der er samlet for at forberede deres version af Kim Larsen-klassikeren ’Midt om natten’. På skoler i hele Rudersdal Kommune er børn i SFO og SFK i fuld gang med at forberede sig på festivalen, hvor de deltager med alt fra musik og dans til sæbekassebiler og bæredygtige aktiviteter.

Trommeslageren suger kinderne ind i dyb koncentration, mens hun forsøger at holde beatet, og bassisten kigger på strengene, som fingrene er i gang med at tæmme. Siden marts har bandet mødtes flere gange om ugen for at blive sammenspillet og blive klar til at stå på scenen om to uger:

”Det bliver mega spændende at spille, men tænk, hvis vi mister stemmen, glemmer teksten eller får hikke”, siger Eline Meyn, der synger med i bandet. Hun er et af de mange børn, der får hjælp af en SFO-pædagog til at få styr på ord og melodi.

Forældre bakker op
”Vi bliver nødt til at tage omkvædet en gang til, og husk at vi kun klapper på to og fire”, siger Jacob Slot Petersen, før han slår strengene an på elguitaren. Hver dag efter skoletid strømmer børn fra SFO-en hen til ham for at øve, og der er tryk på for at hjælpe alle syv bands med at blive klar til festivalen.

”Børnene kan lide at øve sig, for de er med til at bestemme, hvilket nummer vi skal spille, og om de skal have et instrument eller synge. Et band har fx skrevet et nummer, som det vil spille, og et andet skal synge en dansk version af en engelsk sang”, fortæller han og tilføjer:

”Det kræver noget af børnene at øve sig gennem mange uger, og opbakningen fra forældrene betyder meget, når 8-årige skal huske at komme til øvning to gange om ugen. Til gengæld får børnene en helt unik oplevelse, når de skal op på en stor scene og spille foran et kæmpe publikum”, fortæller pædagogen, der er aktiv musiker på højt niveau i fritiden.

Sange og svære ord
”Det gør ikke noget, at det tager lang tid at øve, når man er sammen med gode venner. Og så lærer vi også nye sange og svære ord. Jeg tror ikke, at jeg ville være kommet med i et band, hvis ikke vi kunne gøre det i SFO”, fortæller Eline Meyn og Clara Nellie Stausholm tilføjer;

”Vi bliver glade, når vi hører hinanden synge, og når Jacob retter på os, gør han det kun for at hjælpe os. Jeg synes, vi bliver bedre for hver gang, og vi glæder os meget til festivalen”.

Den finder sted torsdag den 26. maj 2016 på Rudegård Stadion i Holte, og det er ottende gang, at børn fra SFO og SFK (skolefritidsklubben) mødes omkring dans, musik eller bevægelse.

Læs mere om festivalen

, , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
90