Mere cykel – mindre kød

Livia Reimer og Victoria Jul Nielsen fra Vedbæk skole og Tanja Aertebjerg

Livia Reimer og Victoria Jul Nielsen fra Vedbæk skole og Tanja Aertebjerg

I morgen – en film om muligheder

120 elever fra udskolingen på Vedbæk skole og Vangeboskolen gik i Energiuge 46 ind i mørket i biografen Reprisen. Her skulle de se filmen ”I morgen”.

Filmen handler om aktive folk rundt omkring på jorden, som gør en særlig indsats for, at vi kan leve på en mere bæredygtig måde. Man møder blandt andet de entusiastiske byhavebønder i Detroit, konvolutfabriksejeren fra Frankrig og vindmøllelaugsejere fra København. Alle arbejder på hver sin måde inden for landbrug, produktion og energi med at handle på en ansvarlig måde i forhold til forbrug af ressourcer.

”I morgen” fokuserer kort sagt på de mange gode ting, der kan lade sig gøre.

Energiuge 46 er en del af Rudersdal Kommunes indsats Den bæredygtige skole, som sætter fokus på at give børn og unge handlekompetencer og handlemuligheder på baggrund af viden om en bæredygtig måde at leve på, oplevelser i naturen og glæde ved den jord vi bor på.

Mere cykel – mindre kød

Livia Reimer og Victoria Jul Nielsen fra 7.y på Vedbæk skole sad midt i salen og sagde efter filmen, at det overraskede dem, at man kun kunne gøre noget ved det inden for de næste 20 år. De havde således fanget et af de centrale budskaber i filmen – nemlig, at det drejer sig om at handle nu.

”Den bedste ide var, at man skulle tage cyklen, gåben eller offentlig transport noget mere” siger de to piger samstemmende, og når det handler om hvad de selv kunne gøre siger de ” Vi kunne godt selv tænke os at sænke vores forbrug af kød”

Ian McGregor, lærer Vedbæk skole

Ian McGregor, lærer Vedbæk skole

At få øjnene op for alternativer

Ian McGregor er en af de mange lærere, der har arbejdet med bæredygtighed i Energiuge 46 og som havde valgt, at tage sine elever med i Reprisen.

”Jeg synes det er vigtigt, at mine elever får øjnene op for, at der er alternativer til måden vi lever på med en stor begejstring for jorden” siger Ian. At se filmen var et led i et længere læringsforløb. ”Når vi kommer tilbage på skolen fortsætter arbejdet med at se på de alternative muligheder vi har” afslutter han inden de mange elever skal af sted med bussen.

I fællesskab kan vi gøre meget

I biografen var også Tanja Aertebjerg fra Omstilling Danmark.”Det vigtigste er, at det at lave en grøn omstilling bliver nærværende, så man kan se, at man selv har mulighed for at ændre noget” fortæller Tanja ”Filmen her giver et billede på, at mange gør noget og man ikke står alene. Vi kan ikke selv gøre alt, men i fællesskab kan vi gøre meget.

Tanja Aertebjerg fra Omstilling Danmark indledte filmen og fortalte efterfølgende eleverne, at det er os alle, der skal få bolden til at rulle – og dermed var bolden givet op til de mange elever, som gik ud af biografen en efterårsdag i november.

Omstilling Danmark

Om filmen “I morgen”

De 17 verdensmål

Bæredygtige legebørn

 

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
94