MDM / Lightspeed – administration af iPads

Kommunen råder over ca. 6000 iPads. For at kunne administrere dem på den enkleste måde, har vi anskaffet et Mobile Device Management system fra firmaet Lightspeed.

Alle elever og personale, er registreret i Lightspeed, hvor også alle vores iPads er indlæst.

Det betyder, at skolerne har mulighed for at sende software ud til iPads i netop de grupper og klasser det er mest hensigtsmæssigt. Desuden giver Lightspeed mulighed for at man centralt kan styre hvad der kan arbejdes med på den enkelte iPad.

Første gang en iPad tages i brug af en bruger, skal vedkommende klikke på ikonet “Tilmeld iPad”. Derved aktiveres et link til Lightspeed, hvor brugeren skal angive uni-login brugernavn og adgangskode denne ene gang. Herefter er det registreret at denne bruger benytter denne iPad. Der kan godt være registreret flere enheder til samme person, men det vil normalt ikke være hensigtsmæssigt.

Personale på skolen er, eller vil blive oplært i anvendelsen af Lightspeed.

Er registreringen i Lightspeed af den ene eller anden årsag glippet, eller er ikonet “Tilmeld iPad” blevet væk, kan man tilmelde en iPad på denne adresse, der skal tastes ind direkte i en browser på iPad:

http://lsurl.me/15NX8

Anvendelsen af Lightspeed hænger tæt sammen med Apples AppStore for storkøb, der betegnes VolumePurchaseProgram, VPP – læs evt. mere om VPP

, , , ,

2 Svar til MDM / Lightspeed – administration af iPads

 1. Liselotte december 11, 2017 at 11:24 am #

  Hej Christina. Hvordan registrerer skolen sig til Lightspeed i første omgang? Er det noget med henvendelse til Atea.dk eller…?

  • Lotte Kim Knudsen december 13, 2017 at 1:33 pm #

   Hej Liselotte
   Tilmelding sker automatisk via leverandøren.

   Venlig hilsen Skolespring

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
93