Lærer: Lyt til elevernes omstændelige ideer

Bistrupskolens naturfagsvejleder Katrine Bryding har fået ny inspiration og erfaring med innovation undervisning fra First LEGO League konkurrencen.

Hvad har du som lærer og vejleder især lært ved deltagelse i konkurrencen?
Jeg har lært hvad, det helt praktisk vil sige, at arbejde med innovation i skolen. Jeg har ofte undervejs måtte sluge nogle fordomme over for elevernes forslag. Jeg har måske tænkt, at et forslag er alt for omstændelige eller på anden måde ikke kan lade sig gøre, men ofte har det vist sig, at det kunne det egentlig godt. Eleverne har på dette valghold i den grad fået lov til at gennemføre deres projekter fra egne ideer til færdigt produkt.

Hvordan deler du erfaringerne med kolleger på skolen?
Som vejleder i naturfag, kan jeg bruge erfaringerne fra dette forløb, når jeg skal vejlede andre af mine kolleger. Jeg kender nu hele processen, når der skal arbejdes med åbne opgaver, hvor problemer skal knuses ved at opfinde et produkt.

Hvad har været det mest spændende eller overraskende ved konkurrencen?
Glup innovation består af 15 unge mennesker, som har utroligt meget drive og engagement. De er dygtige samarbejdspartnere, og når der har været uoverensstemmelser, har de diskuteret sig til rette. Jeg er helt sikker på, at de kommer til at drive det vidt i deres professionelle liv, og forhåbentlig har dette forløb fået dem til at tro på sig selv, og givet dem mod på at afprøve egne ideer.

Olivia Rygaard-Hjalsted fra 7. klasse og Max Lundstrøm fra 9. klasse har samarbejdet om konkurrencen, og det har givet gode erfaringer.

First LEGO Leagues Trash Trek tema har åbnet vores øjne for hvor reelt, men også hvor udbredt problemet med affald er. Vi er nu i stand til at sætte spørgsmålstegn ved vores måde at gøre dagligdags ting på, især når det gælder om hvordan vi håndterer affald. Vi har lært at arbejde sammen, og vi har selv taget ansvaret for, at vi er kommet så langt, som vi er. Det er en sjov måde at lære på.

Skoleelever jagter guldet med en grøn madpakke

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
90