Kickboxing slår til på Hop&Rock

”Ja, det er godt, bare slå til!” En håndfuld friske voksne udstyret med puder og beskyttelse tager imod spark og slag fra børn, der har kastet sig ud i at prøve kickboxing på årets Hop&Rock festival. De tilskynder ivrigt børnene til at blive ved med at slå til – og lære det rigtigt.

Claus Falk var med til at starte klubben Kickboxing Academy i 2007. Han har trænet kickboxing siden 1998 og været træner siden 2000. Her fortæller han, hvorfor klubben bliver ved med at komme på Hop&Rock, hvor den har været med siden 2013.

Hvordan kan det være, at I bliver ved med at komme tilbage?

Vi synes altid, at det er rigtigt hyggeligt og så er det et af de steder, man er sikker på, at der er en masse børn. Vi vil gerne vise sporten til nogle nye, der ikke er i foreningslivet, så dette er det perfekte sted. Så det prioriterer vi at bruge noget tid på hvert år. Og vi kan også mærke det på medlemstallet på børneholdet bagefter. Der er rigtig mange børn, der prøver det her, og når vi så starter op efter sommerferien, så kommer de og prøver at gå til kickboxing.

Hvad siger børnene til kickboxing?
Jeg tror bare, at de synes, at det er sjovt og fascinerende, bare det at få boksehandsker på og få lov at slå på noget. Jeg tror egentlig ikke, at der er nogen af dem, der kobler det til at slå på nogen, det er bare det at prøve at slå på noget, som de synes er spændende. Så har de set Karate Kid eller lignende, og så er de helt sikre på, at de selvfølgelig kan lave alle de spark der. Og de begynder de at prøve, og hvis de gør det længe nok, så lærer de det.

Er det kun drenge, der kommer og prøver?
Nej, det er både drenge og piger, det kan godt være, at der er en lille overvægt af drenge, men jeg synes også, der er mange piger, der kommer forbi. Og vi har også mange piger på vores børnehold.

Kommer I tilbage næste år?
Det er jeg helt sikker på, vi har altid stor glæde af at være her. Vi uddeler gummiarmbånd til alle de børn, der har været forbi her, og vi kommer af med en 250 stykker hvert år, så vi kommer bredt ud.

Kan alle gå til kickboxing?
Det er vigtigt at vide om sporten, at det er en sport, som både kan ramme de, der har høje ambitioner inden for kickboxing – vi har flere på landsholdet, og også danmarksmestre – og så er det en sport, hvor der også er rigtig mange motionister. De kommer for at dyrke det for motionens skyld, hvor vi ikke sparker eller slår på hinanden, men på puder og laver armbøjninger og mavebøjninger og får styrke og smidighed. Så klubben er for alle.

kickboxing_hopogrock2016

Christopher er et af de børn, der har prøvet kickboxing på festivallen, og han synes, at det var rigtig sjovt at få lov at prøve. Når man spørger ham, hvad han ellers har prøvet, er det tydeligt, at det er sporten, der trækker:

”Jeg har prøvet den der brydnings-ork, og så har jeg prøvet amerikansk fodbold og længdespring,” fortæller han.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
94