Kæmpetoilet og oversvømmelse giver elever ny viden om klima og vand

”Det er noget andet end at sidde ned indenfor og have natur og teknik. Her kan vi være udenfor og lave en hel del omkring faget, og det overrasker mig, at vi mennesker forbruger så meget kul, og der findes så mange rotter i København”.

Det siger 12-årige Mathias Hoff Qvist, der går i 6. klasse på Sjælsøskolen i Birkerød. Han er en af de skoleelever, som har prøvet Mobile Science Center, der i september 2016 er opstillet i Rudersdal Kommune.

Book gratis undervisningsforløb
Fra mandag den 19. september til fredag den 23. september 2016 kan flere klasser i Rudersdal Kommune opleve Mobile Science Center. I uge 38 står det på Mariehøj Kulturcenter, og der er stadig ledige tider.

Book et besøg og se ledige tidspunkter inden fredag den 16. september 2016.

’Mobile Science Center’ er kommet til Rudersdal Kommune på initiativ af ’Den bæredygtige skole’, der tilbyder aktiviteter til elever, hvor de kan lære om bæredygtige adfærd og løsninger.

  • Elever kan kravle ned i gennem et kæmpetoilet, når de besøger Mobile Science Center, hvor de lærer om vandets kredsløb og klimaudfordringer.
  • En model af kloaksystemet under København viser, hvorfor der opstår oversvømmelser, når det regner voldsomt.
  • Elever oversvømmer København ved hjælp af plastikrør og tragte, som de hælder vand i.
  • Eleverne løser opgaver om bl.a. vand, når de besøger Mobile Science Center.

Lærer: Teori og praktisk bliver koblet sammen
Centret ligner små blå rumstationer, der er faldet ned fra det ydrerum, men de udfordringer, der bliver formidlet til elever er meget virkelige og håndgribelige. Oversvømmelse, stigende rotteplage i kloakker og problemer med at rense spildevand er blandt de udfordringer, som elever fra 3. til 6. klasse bliver stillet overfor i et stjerneløb, hvor de skal samarbejde om at finde svar på en række naturfaglige spørgsmål. Naturfagslærer Tina Læbel fra Sjælsøskolen ser flere perspektiver ved denne form for undervisning, der kombinerer faglighed, bevægelse og konkurrence:

Eleverne får koblet teori og praksis, og det er sjovt og lærerigt at kravle igennem et kæmpetoilet, siger hun og tilføjer:

”Jeg har også lært noget nyt, for jeg vidste faktisk ikke, at der er tre gange så mange rotter i København som der er mennesker”.

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
101