Global guru deler digital viden med skoler i Rudersdal

“We’ve always done it that way” er de dyreste ord i et skolesystem, for det forhindrer elever i blive forberedt på fremtiden. Vi har ikke råd til at blive ved med at gøre som vi plejer, for så bliver vi overhalet af lande som fx Indien, der investerer massivt i uddannelse og springer over nogle af de fejl over, som vi har begået i vores digitale læring. Vi har en forpligtelse til at uddanne elever til at bruge fremtidens værktøjer”.

Ordene stammer fra Abdul Chohan, der er international anerkendt ekspert i digital læring. Han har besøgt skoler i Rudersdal Kommune for at inspirere ledere og lærere til at tage de næste skridt indenfor digital læring. Abdul Chohan har bl.a. været med til at grundlægge skolen ’ESSA Academy’ i England, hvor elever har haft deres egen digitale enhed siden 2008; i begyndelsen er iPod til at optage lyd og fotografere med og i dag iPad ligesom eleverne i Rudersdal. Se Abdul Chohan fortælle om digital læring

Abdul Chohan trækker på mange års erfaring som lærer og skoleleder, hvor han har stået i spidsen for at udvikle en skole fra at være lukningstruet til at blvie en succesfuld uddannelsesinstitution. Under sit besøg i Rudersdal Kommune var han også rundt på skoler for at møde elever, lærere og ledere og opleve digital læring – her er fotos fra besøget på Trørødskolen:

  • Abdul Chohan er verdenskendt for at inspirere skoler til at arbejde videre med digital læring - her møder han elever på Trørødskolen.
  • 8. klasses elever løser matematikopgaver på iPad og bærbar.
  • Elev i 5. klasse bruger det digitale læremiddel 'Matematikfessor' til træning.
  • Grammatikopgaver bliver løst på iPad og papir, når øver sig på forholdsord i dansk.
  • Skolelærere og ledere har fået international inspiration til digital læring.
  • Trørødskolen har lagt elever og lokaler til videndeling og inspiration for skolefolk.

Elever og lærere i Rudersdal Kommune har brugt iPads til læring siden 2014 og arbejdet ud fra målene i visionen for ’Den gode digitale skole’. Den digitale læring udvikler løbende, og kommunen er i gang med at udvikle strategien for næste fase på skolerne, der løbende bliver orienteret og inddraget i arbejdet. Foruden oplæg fra Abdul Chohan har skoleledelserne også fået inspirationsoplæg fra den amerikanske professor Bill Rankin.

Tjek også to portaler til digital undervisning:

iTunesU – samler undervisning på iPad

Showbie – det digital klasseværelse

, , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92