Fuld fart på åben skole i Rudersdal

Ny undersøgelse fra Kommunernes Landsforening viser, at mange skoler og kommuner har svært ved at realisere den åbne skole. I Rudersdal Kommune er der imidlertid fuld fart på den åbne med et stigende antal tilbud til eleverne, mange nye aktører og stor interesse på skolerne.

Et billede på den voksende interesse er det meget velbesøgte møde i juni, hvor over 200 lærere, pædagoger og skoleledere har mødt firmaer, foreninger og kulturinstitutioner for at knytte kontakter og lave aftaler. Opbakningen skyldes i følge projektleder Anette Schjødt Thorsen fra Rudersdal Kommune flere faktorer:

”Skolerne og aktørerne er gode til at samarbejde, fordi de kan se en gensidig interesse i at gøre skoledagen mere aktiv og varieret for eleverne. Kommunens rolle er at støtte udviklingen med gode rammer og være med til at sikre kvalitet i tilbuddene, så de giver læring og oplevelse for eleverne”, fortæller hun.

  • Over 200 lærere spurgte ind til de mange tilbud, og der blev lavet aftaler og knyttet kontakter.
  • Orienteringsklub Øst fortalte om tilbud til skolerne på speeddating-møde.
  • Aktører - her Natur der bevæger - svarer på spørgsmål fra lærere og skoleledere.
  • ÆldreSagen har en af de 40 stande på mødet, der fandt sted på Trørødskolen.
  • Rollespil med uniform, masker og sværd er er at de mange tilbud til skoleelever.
  • Speeddating om åben skolen bliver åbnet af projektleder Anette Schjødt Thorsen.
  • Lærere, pædagoger og skoleledere mødes for første gang for at høre om åben-skole-tilbud. Mødet fandt sted på Trørødskolen.

Musik, fodbold og byggeri
Aktørerne i åben skole spænder fra amerikansk fodbold og musikskole til Dansk Byggeri og Folkekirkens Skoletjeneste, der havde stande rundt omkring på Trørødskolen, hvor mødet fandt sted. Over 40 aktører har fundet vej til skolen denne varme juni eftermiddag, hvor lærere, ledere og pædagoger kan høre om de forskellige tilbud.

”Det er godt at snuse til nogle af de mange tilbud og møde aktørerne. Det er en god tanke at få nogen udefra ind i undervisningen, og eleverne synes ofte det er sjovt og anderledes”, siger lærer Julie Høeg fra Trørødskolen, der var på udkig efter spændende tilbud.

Blandt aktørerne var Birkerød Gymnasium, der profilerede sig på naturvidenskabelige fag og internationale studerende:

”Vi kan bl.a. give skoleeleverne nogle spændende naturvidenskabelige oplevelser med fx ung-til-ung formidling, hvor gymnasieelever fx forklarer og viser forsøg for skoleelever”, fortæller Helene Lindemann, der er pædagogisk leder.

Se hvad lærere og aktører mener om åben skole

 

, , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
93