Forårsrengøring for børn, politikere og fejemaskine

Den Bæredygtige skole bakker op om elever fra Høsterkøb Skole og Trørødskolen som, i denne uge, gør fælles front mod det affald, der smides på veje, skove, stier og fællesområder.

Onsdag var en gruppe ivrige, glade og stolte børn fra 2. klasse på Høsterkøb Skole med til at holde Høsterkøb smukt og rent, da de iført veste og handsker greb hapsere og plasticposer og drog på affaldsturné på Høsterkøbvej, i skoven i området og ved Åsebakken.

På turen fjernede eleverne slikpapir, cigaretskodder, dåser, plastic og tomme cigaretpakker og talrige gamle fyrværkeribatterier, der var smidt langs vejen over for p-pladsen ved Åsebakken

På turen fjernede eleverne slikpapir, cigaretskodder, dåser, plastic og tomme cigaretpakker og talrige gamle fyrværkeribatterier, der var smidt langs vejen over for p-pladsen ved Åsebakken

I undervisningen har børnene i Høsterkøb beskæftiget sig med affaldshåndtering og har bl.a. skullet skille elektronik ad og bygge en robot med tilhørende manual. Om formiddagen besøgte kommunens største fejemaskine skolen, hvilket afstedkom talrige spørgsmål og stor interesse.

3. C mødte lokale politikere
Som led i Rudersdal Kommunes kampagne ’Vi bor smukt’ havde Miljø- og Teknikudvalget besluttet at holde sit aprilmøde på Trørødskolen, hvor eleverne i 3. C hele ugen samler affald ind på skolens områder.

Onsdag var børnene så ansigt til ansigt med lokalpolitikerne, der også var med til at samle affald ind på skolens område.

  • Eleverne fortalte gladeligt og levende om de mange ting, de havde fundet: En ring, en jakke og et stoleben var noget af de mest eksotiske.
  • På Trørødskolen fandt skolebørn og politikere sammen i en god snak om affald, og hvordan vi gør noget ved det, så vi holder kommunen smuk.
  • Eleverne havde mange spørgsmål:Hvor meget affald kan bilen samle sammen? Hvor meget koster den? og Hvor hurtigt kan den køre ?
  • Kommunens største fejemaskine rullede også ind på skolen, og der var mulighed for at stige om bord og få en snak med ”kaptajnen”.

Godt at møde børnene på skolen
-Vi syntes, det kunne være både sjovt og spændende at holde vores møde på skolen, fortæller Court Møller, formand for Miljø- og Teknikudvalget. Børnene er en uhyre vigtig del af indsatsen mod affald, de lærer om det i skolen og kan bagefter gå hjem som gode rollemodeller og måske ”opdrage” lidt på deres forældre.

– Henkastet affald er mest af alt et adfærdsproblem, og jo hurtigere børnene får de gode vaner ind under huden, jo bedre er det. Personligt finder jeg det utrolig positivt, når man hører selv børn i de tidlige klassetrin snakke om, at det ikke er godt for miljøet, når man bare kaster sit affald.

Ud over aktiviteter på skolerne har ’Vi bor smukt’-kampagnen forsynet husejernes skraldespande med et hængeskilt med en række budskaber, og der er fodspor foran mange af kommunens skraldespande, der også er pænt klædt på med et ’Vi bor smukt’-”forklæde”.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
96