Er naturfagsmaraton kommet til din skole?

Af Nancy Fuglsang, udviklingskonsulent

Naturfagsmaraton er kommet til Rudersdal Kommune for fjerde gang. Godt 500 elever på 5. og 6. årgang fra syv skoler og deres natur/tekniklærere er i fuld gang med at finde løsninger på konkurrencens opgaver. En af de åbne opgaver hedder ”Spræng ballonen”.

spæng ballonen naturfagsmaratonNaturfagsmaraton rammer fint ind i reformens mål, idet eleverne i høj grad har brug for at omsætte naturfaglig viden til produkter mv. af værdi for andre. Det kommer både deres faglige, sociale og alsidige udvikling til gode. Se video om naturfagsmaraton på Vangeboskolen (2011):

Konkurrence på Birkerød Skole

Den 1. april 2014 skal eleverne deltage i den afsluttende konkurrence, der afvikles i Birkerød Skoles sportshal. Her skal de dyste om, hvilke klasser der har fundet de allerbedste løsninger på konkurrencens 10 stillede opgaver. Dommerne er elevernes lærere, der hver især får ansvaret for at bedømme en enkelt af opgaverne.

Eleverne forbereder sig gennem flere uger på denne dag. Alle klasser bliver stillet de samme opgaver, men de er opgaverne er så åbne, at de kan løses på mange måder. Det kræver faglig viden, fantasi, samarbejde og praktisk snilde hos eleverne.  Men det kræver også en meget stor indsats af læreren. Han/hun skal være den nysgerrige og engagerende voksne fagperson, der skal være parat med åbne og konstruktive spørgsmål, der inspirerer eleverne og bringer dem videre i deres læring.

Hvordan forbereder du og eleverne sig på maraton? Del dine erfaringer med andre lærere og skoler

Er du en af de natur/tekniklærere, der lige nu er i gang med Naturfagsmaraton med dine elever? Så kunne det være spændende, hvis du vil dele dine oplevelser her på Skolespring. Det kan være billeder, beskrivelser, fortællinger eller hvad, du nu synes!

Skriv til skolespring@rudersdal.dk eller læg en kommentar herunder.

Spørgsmål om Naturfagsmaraton i Rudersdal Kommune rettes til:

Nancy Fuglsang, tlf. 72 68 44 21, nafu@rudersdal.dk

 

, , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
87