Energiuge 46: Se alle billederne

Få det store overblik over Energiuge 46 og se billederne fra de mange bæredygtige aktiviteter, hvor skoleelever fra hele kommunen bliver udfordret på alt det “vi plejer” at gøre.

Vi plejer ikke… at spise larver

insekter-taet-paaElever fra Vangeboskolen, Bistrupskolen og Ny Holte Skole havde i Ènergiuge 46 besøg af Nina Askou, også kaldet Bug-lady. De eventyrlystne elever fik smagt melorme, buffalo orme og græshopper krydret med sødt, surt og stærkt. Frederiksborg Amts Avis og Rudersdal Avis var ude og snakke med de modige elever.

 

Vi plejer ikke… at gøre noget når vandhanen drypper

Natur og Teknik lærer Thomas Windelin, fra Bistrupskolen har brugt Energiuge 46 til at sætte fokus på elevernes eget energiforbrug. I 3.X har han gennemgået gæt kortene fra den bæredygtige skole – som ”oversætter” værdien af skolernes energibesparelser til iPads og Løbehjul. ”Det giver rigtig meget mening for eleverne, og de har fået en god forståelse for, hvor meget de faktisk kan være med til at spare.” Forklarer Thomas Windelin som også inviterede eleverne til at blive energidukse. 19 ud af 23 elever meldte sig frivilligt.

  • Andreas Grønkær fra 3.X. har tjek på at vandhanen ikke drypper. Løber toilettet hiver energiduksene fat i Henrik eller Troels, som er skolens pedeller.
  • På Bistrupskolen er der C02 styring i klasserne. Det er dog ikke temperaturstyret. Derfor har klassen lavet aftaler om, hvordan de bedst lufter ud, så de ikke lukker al varmen ud. Kaisa viser klistermærkedet på døren, som skal minde om aftalen.
  • 19 ud af 23 elever har meldt sig frivilligt som energiduks. Oliver, Alfred, Rinoh, Andreas og Kaisa er blandt de elever som tjekker at lyset slukkes, vandhaner slukkes og udluftningen sker på den rigtige måde.
  • Thomas Windelin: Klistermærker og T-shirt er med til at give energidyksene synlighed. Når de har t-shirts på, spørger elever fra andre klasser ind til deres projekt. Det har givet god opmærksomhed på gangen.

Vi plejer ikke… at spise mad der er på vej i containeren

Købmand Morten Houmann støtter op om Stop Madspild kampagnen og Energiugen. Derfor har han tilbudt eleverne at de må gennemgå den mad, som ellers skulle i containeren, fordi kunderne ikke vil købe det. Eleverne har fået lov til at frasortere den mad som godt kan spises.

Købmand Morten Houmann støtter op om Stop Madspild kampagnen og Energiugen.

Det er helt vildt at 1/3 af den mad der produceres, bliver smidt direkte i skraldespanden!” Sådan siger Mathilde Jensen fra 8.Y, efter Selina Juuls foredrag om kampagnen stop Madspild.

Sammen med sine klassekammerater er Mathilde i fuld gang med at tilberede de råvarer, hun samme morgen har hentet hos Rema1000 i Birkerød. Valgfagselever fra Dronninggårdskolen har været med til at sætte fokus på de store mængder mad, der hver dag går til spilde i hele verdenen. I energiuge 46 havde de besøg af Selina Juul, som står bag kampagnen Stop Madspild.

Vi plejer ikke… at koble bæredygtighed og plastikklodser

lego-opsamlingElever fra 3. og 4. klasse på Høsterkøb Skole opfandt fremtidens bæredygtige skole og byggede den med LEGO® klodser.

Der var stor krav til fremtidens skole:

  • den skulle være god til at sortere sit affald
  • den skulle have et lavt energiforbruget
  • den skulle opsamle og genbruge regnvandet
  • den skulle løse de trafikale udfordringer vi står med i dag.

 

Skal vi fortsætte som vi plejer…?

Livia Reimer og Victoria Jul Nielsen fra Vedbæk skole og Tanja Aertebjerg

Livia Reimer og Victoria Jul Nielsen fra Vedbæk skole og Tanja Aertebjerg

Det var et af de centrale spørgsmål, da 120 elever fra udskolingen på Vedbæk Skole og Vangeboskolen så filmen – I morgen – i Reprisebiografen.

Tanja Aertebjerg fra Omstilling Danmark, som var med til at præsentere filmen, håber på at filmen kan være med til at gøre “en grøn omstilling nærværende, så alle kan se, at man selv har mulighed for at ændre noget. Filmen her giver et billede på, vi ikke selv kan gøre alt, men i fællesskab kan vi gøre meget.”

 

 

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
99