Elever fra Rudersdal deltager i DM i digital innovation

Vedbæk Skole deltager i DM i digitale skills, hvor eleverne bl.a. bliver udfordret på deres evne til samarbejde, problemløsning og evaluering.

Elever fra 7. og 8. klasse på Vedbæk Skole deltager i DM i digitale skills, hvor de skal bruge deres kreative og innovative evner til konkurrencen, der bliver afholdt i slutningen af februar. Eleverne skal udtænke løsninger på fx hverdagsproblemer, og efterfølgende får det vindende hold lejlighed til at præsentere resultatet af arbejdet ved en national finale, der finder sted på Danmarks Læringsfestival

Døende bier og trafikudheld

”Hvordan kan trafikulykker på grund af søvnige bilister forebygges, og hvad skal der til for at redde danske bier fra at uddø?” Det er eksempler på elevernes løsninger, der sidste år nåede til den nationale finale i DM i Skills. Se video fra 2016 med elevpræsentationer på læringsfestivalen:

Det 21. århundredes kompetencer  er omdrejningspunktet for konkurrencen, hvor eleverne bl.a. arbejder med samarbejde, innovation, it-anvendelse. Formålet er at inspirere undervisere og ledere – med udgangspunkt i de elevernes produktioner – til fortsat udvikling af pædagogik og didaktik.

Fakta om konkurrencen

DM i digitale skills er en elevkonkurrence for 6.-8. klasse og afholdes både i København (Danmarks Læringsfestival i Bella Center den 1. og 2. marts 2017) og i Aarhus (Skolemessen den 26. og 27. april 2017).

Konkurrencen handler om at samarbejde om innovativ problemløsning med brug af it i en global verden. Eleverne skal lave projekter, der bruger teknologi til at understøtte det 21. århundredes kompetencer. Det er både en elevkonkurrence (6., 7. og 8. klasse), og et netværk for lærere og ledere, der bærer de gode ideer og erfaringer med videre ud på skolerne. Konkurrencen har før heddet Toolcamp

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
87