Digital deling: Lærere høster de første erfaringer

”Jeg ville ikke undvære Meebook, nu da jeg er kommet i gang”. Sådan siger Jesper Madsen, udskolingslærer på Ny Holte Skole, om Meebook – et internetbaseret program, der hjælper med at organisere og distribuere undervisningsmaterialer til klasser og enkeltelever.

Jesper og hans kollega Hanne Bøger, der underviser 6. og 7. årgang, blev første gang præsenteret for Meebook på et kursus før sommerferien. Da var Hanne lidt skeptisk:

Hanne Bøger og Jesper Madsen fra Ny Holte Skole bruger MeeBook til digitalt at dele undervisningsmaterialer med deres elever og til videndeling.

Hanne Bøger og Jesper Madsen fra Ny Holte Skole bruger MeeBook til digitalt at dele undervisningsmaterialer med deres elever og til videndeling.

Jeg er ikke specielt digital og har været lidt tøvende, men jeg fandt ud af, at det er vældig smart.

Jesper, der er inkarneret Apple-bruger, kastede sig derimod ud i at bruge platformen lige efter sommerferien. Meebook minder meget om Apple-universet og var derfor nemt at gå til for ham: ”Det så meget simpelt ud, så jeg gik bare i gang og har brugt det siden”. Hanne tog et opfølgningskursus i september og gik derefter i gang med at bruge Meebook.

Mere undervisningsparate børn
Jesper oplever, at det nye digitale værktøj har gjort eleverne mere undervisningsparate. Det er nemlig slut med papirer, der ligger og roder rundt i tasken eller bliver væk, for eleverne husker altid deres iPads. En anden fordel er ifølge udskolingslæreren, at det er slut med at stå ved en kopimaskine:

”Før skulle jeg nå forbi kopimaskinen inden undervisningen startede, og det behøver jeg ikke længere. Det kan godt forkorte min forberedelse en lille smule, og det synes jeg er fedt”.

Alt samlet ét sted
Hanne og Jesper, der begge underviser i humanistiske fag, bruger Meebook til at dele pdf-filer, links, billeder, film og musik med deres elever i forskellige undervisningsforløb. Begge fortæller, at det har gjort nogle ting nemmere i hverdagen, da de kan lægge ting på Meebook, som de ellers normalt ville have skrevet, printet, kopieret og delt ud til eleverne. Hanne fremhæver det smarte i, at Meebook fungerer som digitalt arkiv:

”Vi kan altid finde tingene igen, for det hele er samlet ét sted. Man har også et sted at gøre af små bidder, der senere kan strikkes sammen til et samlet forløb”.

At videndele er “give and take”
Ud over at lægge undervisningsforløb ud til eleverne giver Meebook også mulighed for at finde andres forløb og dele sine egne. Jesper har for eksempel fundet et godt samfundsfagsforløb, som han har brugt. Han er også stødt på en ”grammatikfredag”, som han skal have kigget nærmere på. Hverken Hanne eller Jesper har dog delt forløb på Meebook endnu. Begge forklarer, at det er perfektionisme, der holder dem lidt tilbage.

Jeg har ikke lagt noget ud endnu, men føler mig forpligtet til at gøre det. Det er jo give and take det her, siger Jesper.

Guide til at komme godt i gang med Meebook

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
91