Bruger vi pæren rigtigt på Trørødskolen?

esco_fotos_vedbæk 040-previewPå Trørødskolen skal eleverne involveres i Den bæredygtige skole (Tidligere ESCO projektet). Derfor blev der i januar oprettet et særligt Elev Energiråd for 5. – 8. klasserne. Skolens elever blev gjort opmærksomme på det nye Elev Energiråd via ElevIntra. Her var opslået en stillingsannonce til pladserne i rådet. Alle elever blev opfordret til at sende en skriftlig ansøgning, hvis de ville være med.
Overraskende mange elever reagerede på opslaget.

“Vi havde på forhånd besluttet, at vi skulle bruge 10 elever, men blev simpelthen nødt til at vælge 14, fordi ansøgningerne bare var så gode og kreative” fortæller Torben Hindevad, som er en af lærerne bag projektet.

Elev Energirådet holder møde én gang om måneden. Indtil nu har dagsordenen været præget af.
• Kreativ brainstorming
• Langsigtet planlægning
• Involvering af indskolingens elever

Medindflydelse og ansvar
“Det har fra start været vigtigt for os, at eleverne får stor medindflydelse og ansvar for de projekter, vi sætter i gang.” understreger Torben Hindevad. “Derfor var det også skønt at se, hvor flot de løftede opgaven, da vi skulle holde en konkurrence for 0.-4. klasserne.”

Eleverne fra Energirådet bestemte selv konkurrencekriterierne, informerede de små udskolingselever og udgjorde dommerkomiteen da vinderne skulle kåres.

Konkurrencen for indskolingseleverne var en god start for Elev Energirådet, som allerede nu har fokus på næste projekt.
Er du interesseret i at høre mere om Trørødskolens Elev Energiråd, så kontakt Torben Hindevad torben.hindevad@skolekom.dk eller Jesper Nielsen på kesper.k.nielsen.3@skolekom.dk
Bliv inspireret af stillingsopslaget til Elev Energirådet.

, , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92