Børn tager skraldet på festival og høster stor ros

Deltagerrekord på Hop&Rock betyder også affaldsrekord. Det oplevede elever fra Trørødskolen, som havde ansvaret for affaldspatruljen på festivalpladsen.

Det var en super god oplevelse at være affaldspatrulje fortæller Pædagog Christian Whitmore.

Det var en super god oplevelse at være affaldspatrulje fortæller Pædagog Christian Whitmore.

”4.200 børn og pædagoger plus forældre, som nyder det danske sommervejr, betyder ekstra meget affald fra madpakker og madboder. Affaldspatruljen fra Trørødskolen har leveret et imponerende stykke arbejde, som har sikret en ren og pæn festival til os alle.”

Sådan evaluerer projektleder for Den bæredygtige skole Anette Schjødt Thorsen, der mener at eleverne fortjener stor ros for deres indsats.

Den ansvarlige pædagog fra Trørødskolen Christian Whitmore er også mere end tilfreds med børnenes arbejde.

”Børnene var så optaget af opgaven, at jeg kun nåede korte vandpauser, inden nye elever stod klar til at gå på patrulje. Det var en super god oplevelse at se børnene tage det ansvar!”

Pædagog Christian Stonor Whitmore fra Trørødskolen var ansvarlig for affaldspatruljen. Han var imponeret og stolt af børnenes indsats.

Affaldsvognen gjorde det nemt at sortere affaldet, mens eleverne var på patrulje. Anne-Sophie, Christian, Frederikk og Christoffer – alle fra 4.D gjorde et stort arbejde til Årets Hop&Rock

 

Børn slår forældre i oprydning

Affaldspatruljen afleverede deres indsamlede og sorterede affald på festivallens helt egen minigenbrugsplads, hvor affaldseksperten Jørgen Zøllner fra Norfors stod klar med råd og vejledning.

”Jeg har snakket med rigtig mange, både børn og voksne, som synes, det er super godt, at vi sorterer affaldet på Hop&Rock. Desværre er det mit indtryk, at ikke alle festivaldeltagere når at komme helt hen til skraldespanden med deres affald.” forklarer han.

Oprydningsholdet kan bekræfte Jørgen Zøllners fornemmelse. I området omkring baserne, hvor mange forældre samles for at nyde festivallen, var der en del arbejde dagen derpå.

”Det er andet år i træk, at vi har sat fokus på indsamling og sortering af affald på Hop&Rock festivallen, og børnene er godt i gang. I forbindelse med evalueringen af den netop overståede festival vil vi kigge på, om børnene skal have mulighede for at vise vejen for deres forældre, så vi til næste år kan opnå en endnu bedre affaldssortering på festivallen.

Fortæller projektleder for Den bæredygtige skole Anette Schjødt Thorsen, som er meget tilfreds

Høsterkøb Skole vinder affaldsdyst på Hop&Rock

Faktaboks om bæredygtige aktiviteter på Hop&Rock:

Den bæredygtige skole, som står for de bæredygtige aktiviteter på Hop&Rock, er støttet af Velux Fonden.

Affaldskit: Ved ankomst fik hver SFO fik udleveret et affaldskit. Med kittet fulgte ansvaret for at aflevere egen SFO plads fri for affald.

Affaldspatrulje: Trørødskolen koordinerede affaldspatrulje på Hop&Rock, efter de havde øvet sig til kommunens forårsrengøring.

HUSK: Alle skoler har mulighed for at låne affaldsvognen til indsamling ved egen skole.

Mini-genbrug: Styret af Jørgen Zølner fra Norfors.

Cykler: Cykler genererer strøm til lamper og mobilopladere, sponsoreret af NCC.

Bæredygtig Workshop: Bistrupskolen havde indsamlet genbrugsmaterialer til kreativ udfoldelse

Affaldsbasket: Kast med affald og få en fornemmels af affaldets Nedbrydningstid i naturen

Grønne planter: Grønt Flag fra Friluftsrådet havde en bod hvor børnene kunne så ærter i små potter. Den Bæredygtige skole betaler deltagelse i Grønt flag for alle interesserede skoler i det kommende skoleår.

Foto: Thomas H. Nielsen

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
95