Børn møder foreninger på stor festival i Rudersdal

På den netop afholdte børnekulturfestival Hop&Rock fik 4100 børn lov at boltre sig i aktiviteter på Rudegaard Stadion. Det var kommunens foreninger og kulturinstitutioner der sørgede for at de fremmødte børn kunne prøve alt fra kickboxing til gymnastik. Her fortæller tre foreninger, hvorfor de er på festivalen – og hvorfor de gerne kommer igen.

I det østlige hjørne af Rudegaard stadion står hulahopringe og vimpler ikke stille et øjeblik. Det er blevet tid til årets Hop&Rock og på dette område af stadion holder Rytme i Rudersdal til, en gymnastik- og danseforening, der for første gang er til stede på festivallen. Ida Louise Kvist Jensen er instruktør hos Rytme i Rudersdal og træner hele otte hold om ugen:

Vi er her, fordi der er rigtig få, der ved, hvem vi er, selvom vi er på rigtig mange skoler. Og vi er rigtig glade for at lave gymnastik med en masse børn, og vi vil gerne sprede lidt glæde for dans og gymnastik på denne festival,” siger hun og tilføjer, at foreningen har fået et rigtig godt indtryk af festivallen.

”Vi har været her og kigge lidt en gang før, og vi synes, at det er sådan en god festival. Jeg synes, at den mulighed alle har, for at komme op og optræde, er fantastisk.”

Vimpler og hulahopringe

gymnastikpiger_hopogrock2016Rytme i Rudersdal har lavet en masse konkurrencer i løbet af dagen, hvor børnene kan vinde vimpler og hulahopringe, hvilket har været en kæmpe succes.

”Børnene synes, at det er så skægt, og de er jo helt høje på festivalstemningen,” fortæller hun. I foreningen er der hold for børn og unge i alderen 3 til ca. 18 år.

Mille og Nikoline går i 2.a. på Nærum skole og har været forbi Rytme i Rudersdals stand. De synes både, at det er sjovt at være på festivallen og at lave gymnastik. Spørger man, om de har prøvet andre aktiviteter, siger Mille:

”Ja, jeg har prøvet at lave saltoer og jeg har prøvet noget gymnastik derovre og nogle andre ting. Det var sjovt at klatre på det der (peger mod træerne, hvor en masse børn klatrer på deres rødder), men det sjoveste var at lave hulahopkonkurrence og sjippetorvskonkurrence.”

Nikoline synes også, at det er rigtig sjovt at lave gymnastik på græsset, og så har hun også prøvet nogle af de andre aktiviteter:

”Ja, jeg har været med til et sæbekasseløb og så har jeg fået en is. Og så har jeg set nogle optræde på scenen,” siger hun og tilføjer, at det sjoveste nok har været gymnastikken.

Skygge, solhat og solcreme

På en dejlig solskinsdag, som denne kan man komme til at glemme noget rigtig vigtigt, nemlig solcreme. Heldigvis var Kræftens Bekæmpelse tilstede på festivallen og stod klar med solcreme til de børn (og voksne) der måtte mangle det. Formand for Kræftens Bekæmpelse i Rudersdal, Sri Sai Das, fortæller hvorfor foreningen er til stede på Hop&Rock:

Det er vigtigt at børnene lærer om solen, og om hvordan vi skal passe på UV-strålerne og forebygge hudkræft. Vi fortæller dem, at det er en god ide med skygge, solhat og solcreme. Også selvom der er skyer, er der UV-stråling, så vi giver børnene solcreme på, hvis de ikke har det på hjemmefra.

hopogrock2016_forening_rudersdalSri Sai Das fortæller, at de børn, der kommer hen til standen i første omgang gerne vil lave armbånd med UV-perler: ”UV-perler er en nem måde, at gøre børn opmærksomme på UV-stråler. Perlerne skifter farve afhængigt af, hvor stærke strålerne er.” I alt blev der udleveret 450 armbånd og 550 balloner i standen. Kræftens Bekæmpelse har været med på festivallen de sidste fem år og regner også med at deltage igen næste år.

Bo Eriksen, der er frivillig- og foreningskonsulent i Rudersdal Kommune er glad for den mangfoldighed, der er i de tilbud foreningerne i kommunen stiller med:

Der er så mange tilbud, og børnene kan på Hop&Rock se en masse nye muligheder ud over dem, de lige kender – det er enormt positivt. Som kommune er vi virkelig glade for samarbejdet med de mange foreninger, og vi ser allerede frem til næste år og håber selvfølgelig at se endnu flere foreninger på festivallen der.

I alt var der 27 aktiviteter på Hop&Rock, herunder også kommunens egne tilbud, f.eks. biblioteket.

Kiskboxing slår til på Hop&Rock

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92