Bistrupskolen fejrer vinderne af ’Unge Forskere’

Hele Bistrupskolen har hyldet de to ottendeklasses-elever Olivia Rygaard-Hjalsted og Ayumi Mayer, der tirsdag vandt Unge Forskere 2017, for deres opfindelse, som skal redde hvaler fra støjforurening i havene.

De to 14-årige piger fik blomster, fine ”hval-ordener” og tale fra skoleleder Annika Palmelund. Pigerne greb også megafonen og takkede både skolen, kammeraterne og samarbejdspartnere for deres støtte og bidrag til sejren.

  • Oliva og Ayumi med deres stolte fædre, der begge var mødt op til fejringen.
  • Hundredvis af elever på Bistruspkolen var mødt om fejringen, som skoleleder Annika Palmelund stod i spidsen for.
  • To heldige skoleelever overrakte ”hval-ordener” til vinderne af ’Unge Forskere’.

En særlig tak til læreren
Takken gik både til bl.a. forskere, virksomheder og en masse dedikerede lærere og medarbejdere på Bistrupskolen. Der var særlig en person, som pigerne ønskede at hylde, nemlig naturfagslærer Katrine Bryding. Olivia Rygaard-Hjalsted sagde:

”En stor ufattelig gigantisk tak til vores fantastiske naturfagslærer. Du har støttet os på alle mulige måder. Som vores motivator, og fordi du hjalp os i den rigtige retning. Det er selvfølgelig vores projekt, men uden Katrine ville vi være ingenting. En kæmpe tak.”

Næste skridt: Konkurrencer i udlandet
Pigerne skal inden længe repræsentere Danmark, når deltager i EM for unge forskere i Estland og Holland. I Holland bliver pigerne sat sammen med internationale forskere, universiteter og virksomheder, der skal hjælpe dem videre med opfindelsen.

Unge forskere fra Rudersdal vinder stor science-konkurrence

, , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
92