Åben Skole: Mange nye tilbud til eleverne

Over 80 tilbud indenfor alt fra friluftsliv og kultur til bevægelse og kreativitet ligger klar på en ny portal, der gør det nemmere for skoler at samarbejde med omverdenen. Mandag den 8. juni kan skoler og aktører møde hinanden til ’speeddating’ på Trørødskolen.

Tilbuddene under åben skole kommer fra bl.a. foreninger, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner og firmaer, og de bliver præsenteret med billeder og videoer. Åben skole skal styrke elevernes læring, sundhed og trivsel ifølge Anette Schjødt Thorsen, der er projektleder:

”Eleverne får en mere varieret skoledag med tilbuddene under åben skole. Eleverne kan både få besøg på skolen og komme ud og rundt omkring i Rudersdal Kommune”, siger hun og tilføjer:

”Den nye portal – skoleivirkeligheden.dk – gør det meget nemmere for skolerne at samarbejde med omverdenen, og tilbuddene bliver præsenteret med fotos, videoer og korte beskrivelser”.

Blandt de institutioner, der har åben-skole-tilbud, er Naturskolerne i Rude Skov og Raadvad, der har lavet en introduktionsvideo:

Speeddating om åben skole
Mandag den 8. juni kl. 15 – 18 er der speeddating mellem samarbejdspartnere og skoler på Trørødskolen. Over 40 foreninger, kulturinstitutioner og uddannelsesinstitutioner kommer til mødet, hvor der er mulighed for at præsentere tilbud og tale med lærere og skoleledere. Der er tilmeldt 240 lærere, pædagoger og skoleledelser fra skolerne i Rudersdal.

”Der bliver god mulighed for at tale med hinanden og blive klogere på, hvad skoler og aktører kan tilbyde hinanden. Du kan få svar på mange spørgsmål på portalen, men mødet giver noget særligt i forhold til dialog og afstemme forventninger”, fortæller projektlederen.

Skolenivirkeligheden.dk er udviklet af Fredensborg Kommune og støttet af Friluftsrådet.

Skolerne i Rudersdal Kommune har samarbejdet med lokale foreninger og klubber de seneste år under skolefritidsklubben for 4. og 5. klasse, og med skolereformen skal kontakten mellem skoler og omverdenen styrkes.

, , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
90