Workshop måler børns interesse for bæredygtighed

En torsdag eftermiddag i april er 200 piger fra Sjælsøskolen, Bistrupskolen, Birkerød Skole, Birkerød Privatskole og Høsterkøb samlet til pigeworkshop i Søndervangshallen. Blandt de mange kreative aktiviteter er en bæredygtig station arrangeret af Bistrupskoles SFO og Klub.

Bord overblik - Christina front1 Forberedelse til bæredygtighed på Hop og Rock
Pigeworkshoppen bruges som en slags generalprøve. Skolens vil fornemme, hvor stor børnenes interesse er for bæredygtighed. Pædagog Christina Ekberg fra Bistrupskolen er initiativtager til den bæredygtige workshop, og hun har planer om at genskabe workshoppen til Hop&Rock, fordi de bæredygtige materialer har stor værdi for elevernes læring.

”Børnene er nysgerrige og spørger ind til, de materialer de har i hænderne. Når vi arbejder med genbrugsmaterialer, fortæller jeg selvfølgelig om, de glasflasker jeg har samlet – hvor de kommer fra og hvor man finder dem hjemme hos sig selv. Det sætter tanker i gang hos eleverne. Når vi bruger materialer fra naturen, tager jeg eleverne med i skoven eller på stranden. I naturen snakker vi om, hvordan man opfører sig i skoven, hvad man må samle, og om vores indflydelse på naturen.”

  • Selvlysnede vaser og fyrfadslys dekoreres med stor koncentration
  • Ud over glas kan eleverne vælge at arbejde med sten. Der bliver malet blomster, dyr, ansigter og kongekroner i lange baner.
  • Pædagogerne står klar med gode råd og ros til de kreative elever. Bistrupskole har desuden allieret sig med nogle super dygtige piger fra 6. klasse, som synes det er rigtig hyggeligt at hjælpe de mindre elever
  • Lysestager pyntes med decopage, maling, knapper, silkepapir og bånd. Det er kun fantasien sætter grænser.
  • Pigerne får mulighed for at give nyt liv til gamle flasker og glas.

Generalprøven viser sig hurtigt at være en succes, da det efter kort tid bliver nødvendigt at udvide workshoppen med flere siddepladsser til de mange ivrige piger. Det er ikke nyt for Bistrupskolen at kombinere bæredygtighed og Hop&Rock. I 2015 tog Christina Ekberg initiativ til at etablere den affaldspatrulje, som sikrede, at festivalpladssen var renere og flottere end nogensinde før.  Affaldspatruljen 2015

Christina mener, at der er mange gode grunde til at arbejde med bæredygtighed og genbrug.”Vi skal alle sammen spare på budgetterne, så det er oplagt at arbejde med bæredygtighed og genbrug.”

Tilrettelæggelse af workshop giver også læring for de større elever
Der skal medregnes en del forberedende arbejde, hvis man ønsker at bruge genbrugsmaterialer til kreative projekter. Christina har fx brugt en del tid på at vaske og klargøre genbrugsflasker til pigeworkshoppen. Samtidig er det en fordel, hvis der er mange hjælpende hænder, når de små elever dykker ned i lim og glimmer. Derfor har Bistrupskolen allieret sig med nogle super dygtige piger fra 6. klasse som næsten fungerer som en slags ”ung i arbejde”. De store piger hjælper med at rigge til, stille materialer frem, og hjælper de små, hvis de går i stå. Christina fortæller, at de store piger også får noget med sig hjem.

”De opbygger rigtig mange gode kompetencer i denne sammenhæng. De tager et ansvar og de mærker, hvordan de er med til at gøre en stor forskel for de mindre elever. ”

, , , , , ,

No comments yet.

Skriv et svar

*

Rudersdal Kommune logo
94